Gruzija koja se bori osvojila je srca, ali bez bodova u debiju na Euru

Gruzija koja se bori osvojila je srca, ali bez bodova u debiju na Euru

Gruzija je izgubila na svom debiju na velikoj pozornici, ali je osvojila srca nogometnih navijača neumoljivom igrom u porazu od 3-1 od Turske na otvaranju Eura 2024. u utorak, koji je lako mogao završiti remijem za autsajdere.

U posljednjim sekundama vjerojatno najuzbudljivije utakmice turnira do sada, Gruzija je pogodila stativu i vratila svoje protivnike, samo da bi vidjela Nogometni dresovi Turska zamjenu Kerema Akturkoglua kako se odvaja, juriša niz teren i kotrlja loptu u praznu mrežu kako bi zajamčio rezultat pobijediti.

Navijači i komentatori koji su gledali događaj diljem svijeta ostali su uzbuđeni nakon posljednjeg zvižduka.

"Kapa dolje za Tursku i Gruziju," bivši Liverpoolov napadač i stručnjak Stan Collymore napisao je na X. "Nikakva čast, tehnička kvaliteta, strast i ponos, međusobno se napadaju 97 minuta. Kako je to bilo zabavno!!"

Rezultat je bio težak za Gruziju, koja je poremetila izglede da se kvalificira za Europsko prvenstvo izbacivši bivšeg prvaka Grčku u doigravanju u ožujku pod vodstvom trenera Willyja Sagnola, bivšeg beka Bayerna Münchena i Francuske.

Izgledajući nervozno na početku dok su turski navijači zaglušujuće zviždali svaki njihov pokret, Georgia je uzvratila na dobar udarac turskog beka Merta Muldura u 25. minuti. No činilo se da ih je neuspjeh šokirao i krenuli su u akciju te im je trebalo samo sedam minuta da izjednače preko Georgesa Mikautadzea.

Napadač, za kojeg se čini da će ovog ljeta napustiti francuski Metz, trebao je dobiti drugi nedugo nakon toga, a Gruzija nogometni dresovi Dječji je završila prvo poluvrijeme izgledajući kao jača strana.

Još jedan izvrstan pogodak Turske - ovaj put tinejdžera Real Madrida Arde Gulera - poslužio je samo da ponovno podigne igru ​​Gruzije s Giorgijem Kochorashvilijem, koji igra za Levante u Španjolskoj, koji je prošao kroz tursku obranu prije nego što je pogodio prečku.

Ohrabreni svojim uvjerenjem, Sagnolovi igrači su krenuli naprijed. U pridodanom vremenu, Kochorashvili je pucao iz blizine, a Turčin Samet Akaydin je nekako glavom stigao do udarca Budua Zivzivadzea koji je zabio u okvir gola nekoliko sekundi nakon što je Gruzija pogodila okvir.

Turska - koja je ispala s Eura 2020. izgubivši sve tri utakmice grupne faze - napušta Dortmund s velikim nadama i svojim navijačima ushićenim izvedbom Gulera i njegovog kolege tinejdžerskog napadača Kenana Yildiza.

No, i Gruzija će dobiti samopouzdanje u utorak u trileru u skupini F dok se pripremaju za susret s Češkom u subotu i Portugalom za tjedan dana u srijedu.

"Nadali smo se boljem početku, ali ponosan sam na svoje igrače", rekao je trener Sagnol za tursku televiziju. "Brzo učimo i Nogometni Dresovi postajemo bolji kao tim."


columbusbluejacketsclub

167 Blog posts

Comments